lördag 5 mars 2011

Förändring

I söndags jobbade jag mitt sista pass på jobbet, så skönt eftersom jag varit "klar" där en längre tid egentligen! Men jag tycker det är lite skrämmande samtidigt att göra förändringar i livet av den här kalibern. Har varit utanför min Comfort zone rejält men nu börjar jag bygga ut den lite bit för bit...
Idag har jag lämnat in min första uppgift i Svenska A och gjort närvaroprov. Eftersom det är distansstudier känns det som det blir en prövning inte bara i lärans konst utan även i självdissiplin och tillit till min egen förmåga. Upplägget verkar jätterbra och jag är det mest motiverade jag kännt inför att plugga dessa kärnämnen. Jag känner en nyfikenhet och vilja att förkovra mig.

Så det man inte gjort förr får man göra senare... Jag hoppade av gymnasiet och det blev mycket hästar där ett tag, jag lärde mig för livet i den tuffa miljön det innebar att jobba sig upp från botten, från att mocka skit till att få ett större beridaransvar. Såhär med lite distans på det är jag jätteglad för den erfarenheten, men det var skitjobbigt där och då.
En annan sak som jag tänkt på nu och som varit en faktor för mitt beslut att hoppa på lärandets tåg igen är att hur mycket jag än skulle vilja att jag hade mitt slutbetyg i min hand. Så är det först nu jag kan se vad det kan leda till och lite tack vare Parellin så har jag hittat mitt inlärningssätt och lite mer förståelse för hur jag fungerar i inlärningssituationer. Jag hoppas att dessa faktorer ska spela in på slutresultatet.


Eftersom jag haft så fullt upp med att komma in i allt nytt så har hästarna fått stå tillbaka både denna veckan och förra, men jag hoppas och tror på bättring!

5 kommentarer:

  1. Åh tack! Men så var det läskigt också under tiden...

    SvaraRadera
  2. Det fixar du ju hur bra som helst! Mig slängde ur gymnasiet i tonåren och KomVux i Malmö tyckte att jag var för utflippad. Efter trettio lyckades jag ta mig genom gymnasiet, tack vare en pedagog som trodde på frihet, sedan var det inte så svårt med högskola. Du är ju en klok och ung och kraftfull person, så det är bara att jobba på!

    SvaraRadera
  3. Så bra som du skriver kommer i alla fall Svenska A (och B och C)att gå kalasabra!

    SvaraRadera
  4. Tack till Ulrika och Eva också, det var bra kommentarer som jag tar med mig! Tackar för lite support också, det är ju inte så bara att kasta sig in i något nytt, när man som jag är av norrländsk härkomst och egentligen inte gillar stora förändringar. Men den här är till det bättre det tror jag!

    Tack till er!

    SvaraRadera